Dit boek toont de zwarte kant van de Nederlandse geschiedenis.

 

 

De vrijheid draait door..

Gisteren bij DWDD werdt een boek besproken genaamd “roof staat” refererend naar Europa en Nederland in haar koloniale tijdperk.

Dit boek toont de zwarte kant van de Nederlandse geschiedenis. De welvarendheid en vrijheid die wij genieten is ons niet aan komen waaien. Nederlanders hebben horror, bloed en verderf aangericht wereldwijd in de koloniale tijd en deze ‘helden’ worden vandaag de dag nog geëerd in het dagelijkse straatbeeld.

De Nederlandse ontdekkingsreizen, ‘onze’ VOC-mentaliteit hebben in andere delen van de wereld zaken zodanig verziekt dat de gevolgen ervan zelfs nu nog voelbaar zijn.

Als iedere Nederlander dit zou weten, dan zouden we milder omgaan met het vluchtelingendebat. Dan was er allang een aanpassing geweest op de huidige Zwarte Piet en was ‘ga terug naar je eigen land’ geen standaardcomment als het gaat om immigratie.

Als je een korte geschiedenisles wilt moet je vooral het filmpje kijken.
Het valt me ook op dat dit op TV komt terwijl grootste deel van Nederland aan het feesten en/of dronken is oftewel geen tijd en ruimte heeft om na te denken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s